Op zoek naar inspiratie voor een weekmenu? Hier vind je het kotstudent weekmenu: 5 snelle recepten, met elk maximaal 5 ingrediënten. Kruiden en bakolie niet meegeteld.
Kotstudent weekmenu recepten
Dag 1: Rijst schotel met gehakt
Ingrediënten:
- 100g gehakt
- 100g rijst
- 1/2 rode paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
- Kook de rijst volgens de verpakking. Snij ondertussen de ui en paprika fijn. Plet de knoflook.
- Bak het gehakt rul in een pan met een beetje olie. Voeg de gesneden ui, knoflook en paprika toe aan het gehakt. Voeg peper en zout toe naar smaak. Kook tot het gehakt gaar is en de groenten zacht zijn.
- Als de rijst klaar is, laat deze dan goed uitlekken. Meng deze daarna door de gehaktmix en bak deze nog 2 minuutjes mee. Proef en kruid bij indien nodig.
- Serveer de rijst met gehakt op je bord.
Dag 2: Tomatenpasta met kip
Ingrediënten:
- 100g kipfilet
- 100g pasta
- 3 tomaten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de verpakking. Snij ondertussen de ui, tomaten en ui fijn. Plet de knoflook.
- Bak de gesneden ui en knoflook in een pan met een beetje olie. Voeg de kipfilet toe en bak tot deze gaar is.
- Voeg de gesneden tomaat toe en laat sudderen tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg kruiden toe naar wens (peper, zout, tijm).
- Meng met de gekookte pasta met de saus.
Dag 3: Salade met kip
Ingrediënten:
- 100g kipfilet
- 1 handvol gemengde sla
- 1/2 avocado
- 1/2 blikje maïs
- 1 eetlepel dressing/saus naar keuze
Bereiding:
- Snijd de kip in blokjes en kruid deze (peper, zout, cayenne-, paprikapoeder).
- Bak de kip gaar in een pan met een beetje olie.
- Snijd de avocado ondertussen in stukjes en giet het water van de maïs weg.
- Leg de kip en avocado bovenop de sla op een bord. Schep er de maïs op. Dresseer je bord met een dressing naar keuze (bv. salade dressing, mayonaise, yoghurt, sriracha).
Dag 4: Zoete aardappel met gehakt
Ingrediënten:
- 100g gehakt
- 1 grote zoete aardappel
- 1 ui
- 1/2 paprika
- 1 teentje knoflook
Bereiding:
- Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes. Kook ze tot ze gaar zijn. Ze zijn gaar als je er gemakkelijk in prikt met een vork. Snij ondertussen de ui en paprika. En plet de look.
- Bak het gehakt met de gesneden ui, paprika en knoflook in een pan.
- Als je zoete aardappel gaar is, meng deze dan door het gehaktmengsel. Kruid af naar smaak (peper, zout).
Dag 5: Avocado wraps
Ingrediënten:
- 1 of 2 wraps
- 1/2 avocado
- 1/2 blikje maïs
- 250 gram champignons
- 1 eetlepel dressing/saus naar keuze
Bereiding:
- Snijd de avocado en champignons in stukjes.
- Bak de gesneden champignons in een pan met een beetje olie. Kruid deze als ze gaar zijn (peper, zout, paprikapoeder).
- Verwarm de wraps volgens de instructies.
- Vul de wraps met de gebakken champignons, avocado en maïs. Voeg een lepel saus toe naar keuze (salade dressing, mayonaise, yoghurt).
- Rol de wraps op en serveer.
Ingrediëntenlijst voor de hele week
Groenten:
- 2 uien
- 1 avocado
- 3 tomaten
- 1 rode paprika
- 1 bosje lente-ui
- 1 hoofd knoflook
- 1 zakje gemengde sla
- 1 grote zoete aardappel
- 250 gram champignons
Proteïnes:
- 200 gram gehakt
- 200 gram kipfilet
Overige:
- 1 blikje maïs
- 100g rijst
- 100g pasta
- 1 pak wraps
- 1 verpakking saus of dressing (voor de salade en wraps)
Kruiden:
- Peper
- Zout
- Paprikapoeder
- Cayennepeper
- Tijm
Bronnen: Lekker & Simpel, Libelle Lekker
Wil je dit artikel als bron vermelden? Gebruik dan:
Stiasteny, L (2024, 26 augustus). Kotstudent weekmenu recepten #1. Appartement.be. Geraadpleegd op (datum XX/XX/202X), van https://www.appartement.be/kotstudent-weekmenu-recepten-1
Gerelateerde artikels: